Mehmet Uçum Kimdir? Milletvekili, Nereli, Eşi, Ak Parti

Mehmet Uçum Kimdir? Milletvekili, Nereli, Eşi, Ak Parti

Mehmet Uçum, milletvekili, avukat, devlet adamı.

19 Mayıs 1965  tarihinde Kars’ta doğmuştur.

Eğitim Hayatı

1986 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi Bölümü’nde “Türkiye İş Hukukunda Arabuluculuk” konulu tezi ile yüksek lisansını tamamlamıştır. Aynı yerde doktora çalışması devam etmektedir. İngilizce bilmektedir.

Çalışma Hayatı

İstanbul’da serbest avukat olarak çalışmaktadır. Ağırlıklı çalışma alanı iş hukuku ve sosyal güvenlik hukukudur. Basın Hukuku, Ceza Hukuku, Tazminat Hukuku, İdare Hukuku, Fikri Haklar ve Politik Anayasa Hukuku alanında çalışmalar yürütmüştür.

İstanbul Barosu bünyesinde, Çalışma Hukuku Komisyonu Kuruculuğu ve Başkanlığı, Adli Yargıda Yolsuzluk Araştırması Proje Koordinatörlüğü, Faili Meçhul Cinayetler ve Kayıpları Araştırma Projesi Koordinatörlüğü, Deprem ve Hukuk Çalışmaları Koordinatörlüğü, İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi Kurucu Üyeliği ve Sözcülüğü, İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi Kurucu Üyeliği ve Sözcülüğü yapmıştır.

Demokratik Açılıma Yurttaş Katkısı Platformu ile Yeni Anayasa Platformunun kurucusu ve sözcülerindendir. TESEV üyesidir. Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Grubu Üyesi olarak çalışmıştır. Kamusal Politika ve Demokrasi Çalışmaları Derneği (PODEM) Kurucu Başkanı ve Üyesidir.

Politik Anayasa Hukuku, Ceza Hukuku, Fikri Haklar, AB–Türkiye Ortaklık Hukuku, Çocuk Hakları ve Dernekler Hukuku alanlarında yayınlanmış makaleleri vardır. On üç yıldır yayın hayatında olan Legal İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku Dergisi’nin Yayın Yönetmenidir. Legal İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukukuna İlişkin Yargı Kararları ve İncelemeleri Dergisi’nin editörlüğünü ve yazarlığını yapmıştır.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili olarak görev yapmaktadır.

Siyasi Hayatı

7 Haziran 2015 (25. Dönem) tarihinde yapılan genel seçimlerde AK Parti Kars Milletvekili seçilmiştir.

Eşi ve Çocukları

Evli ve bir çocuk babasıdır. 

Kitapları

  • Türkiye İş Hukukunda Arabuluculuk
  • Basın Hukuku (Ortak kitap)

Kaynakça

https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/milletvekillerimiz_sd.bilgi?p_donem=25&p_sicil=7161 Erişim: 18. 08. 2021
https://www.akparti.org.tr/ak-kadro/milletvekilleri/25-donem/kars/mehmet-ucum/ Erişim: 18. 08. 2021
http://mehmetucum.com/205-ozgecmis&a=1 Erişim: 18. 08. 2021
https://twitter.com/mehmetucum Erişim: 18. 08. 2021

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir