Veysi Kaynak Kimdir? Milletvekili, Nereli, Eşi, TBMM

Veysi Kaynak Kimdir? Milletvekili, Nereli, Eşi, TBMM

Veysi Kaynak, milletvekili, Başbakan Yardımcısı, bakan yardımcısı, belediye başkanı, avukat, öğretim görevlisi.

1 Ocak 1962 tarihinde Kahramanmaraş’ta doğmuştur.

Eğitim Hayatı

1981 yılında Kahramanmaraş İmam – Hatip Lisesi’ni bitirmiştir. 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. Orta düzeyde Arapça ve İngilizce bilmektedir.

Çalışma Hayatı

ODTÜ Kahramanmaraş Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi ve serbest avukat olarak çalışmıştır. BM Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele Akademisi (IACA) Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. 2011 – 2015 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir.

Siyasi Hayatı

Refah Partisi Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcılığı, Kahramanmaraş Belediye Başkanvekilliği, Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı, AK Parti Kahramanmaraş Kurucu İl Başkan Yardımcılığı ve İl Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 22 Temmuz 2007 (23. Dönem), 7 Haziran 2015 (25. Dönem) ve 1 Kasım 2015 (26. Dönem) tarihlerinde yapılan genel seçimlerde AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili seçilmiştir. 65. Hükümet’te Başbakan Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

TBMM Adalet Komisyonu Üyeliği, Güvenlik ve İstihbarat Komisyon Başkan Vekilliği, Parlamenterler Arası Bahreyn Dostluk Grubu Başkanlığı ile Muhsin Yazıcıoğlu Kazası Araştırma Komisyon Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi, Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi olarak görevler yapmıştır.

Eşi ve Çocukları

Evli ve beş çocuk babasıdır.

Kaynakça

https://www.tbmm.gov.tr/Milletvekilleri/MilletvekiliDetay?donemKod=26&sicil=UbapH1oYCzc= Erişim: 06. 05. 2022
https://www.akparti.org.tr/ak-kadro/milletvekilleri/26-donem/kahramanmaras/veysi-kaynak/ Erişim: 06. 05. 2022
https://kahramanmaras.bel.tr/belediye-baskanlari-0 Erişim: 06. 05. 2022
https://twitter.com/veysikaynak Erişim: 06. 05. 2022

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir