Osman Pepe Kimdir?

Osman Pepe Kimdir?

Osman Pepe, bakan, milletvekili, siyasetçi, iş adamı.

6 Mart 1954 tarihinde Trabzon Akçaabat’ta doğdu.

Eğitim Hayatı

İlk ve ortaöğrenimini Akçaabat’ta okudu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme İktisadi Enstitüsü’nde “İşletme” alanında yüksek lisans yaptı.

Çalışma Hayatı

Gölcük Tersanesi’nde Yedek Subay olarak askerliğini yaptı. İller Bankası’nda, Azot Sanayi ve Ereğli Demir Çelik Fabrikası’nda çalıştı. Özel sektörde gıda ve inşaat alanında şirketler kurdu ve yönetti.

Siyaset Hayatı

24 Aralık 1995 (20. Dönem) tarihinde yapılan genel seçimlerde Refah Partisi’nden (RP) 18 Nisan 1999 (21. Dönem) tarihinde yapılan genel seçimlerde ise Fazilet Partisi’nden (FP) Kocaeli Milletvekili seçildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı İdare Amirliği görevinde bulundu.

14 Ağustos 2001 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kurulan AK Parti’nin kurucuları arasında yer aldı. 3 Kasım 2002 (22. Dönem) tarihinde yapılan genel seçimlerde AK Parti Kocaeli Milletvekili seçildi. Abdullah Gül’ün 18 Kasım 2002 tarihinde kurmuş olduğu 58. Hükümet’te Orman Bakanı olarak atandı. Orman Bakanlığı görevini Nami Çağan’dan devraldı.

Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mart 2003 tarihinde kurmuş olduğu 59. Hükümet’te (I. Erdoğan Hükümeti) Çevre ve Orman Bakanı oldu. Çevre ve Orman Bakanlığı görevini 29 Ağustos 2007 tarihine kadar sürdürdü. Bakanlık görevini Veysel Eroğlu’na devretti.

Eşi ve Çocukları

Evli ve Mustafa Talha, Mesut, Muhammed Halid İsmail ve Malik adında dört çocuk babasıdır.

Orta düzeyde İngilizce bilmektedir.

Kaynakça

https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/milletvekillerimiz_sd.bilgi?p_donem=22&p_sicil=5531
https://www.tbmm.gov.tr/TBMM_Album/Yeni%20klas%C3%B6r/Cilt3.pdf
https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tutanak_erisim.BakanlarKuruluAd
http://www.akparti.org.tr/ak-kadro/hukumetler/58-hukumet/osman-pepe/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir