Neslican Tay Kimdir? Nereli, Eğitimi, Ölümü

Neslican Tay Kimdir? Nereli, Eğitimi, Ölümü

Neslican Tay, fenomen.

1998 yılında Bursa’da doğdu. Annesi Rizeli, babası ise Manisalıdır. İlköğretim ve lise eğitimini Rize’de gören Tay, Fen lisesi mezunudur.

Yaşamak O Kadar Güzel ki

Üniversite sınavına sayılı günler kala kansere yakalandığını öğrenen Tay, sosyal medyadaki paylaşımında şunları söylemiştir:

“Dayanabiliceğimizi sandığımızdan çok daha fazlasına dayanabiliyoruz demiş Frida Kahlo. Ne kadar da doğru. En büyük acımıza bile alışıp bir şekilde devam ediyoruz yaşamaya. Hayat güzel yaşamak güzel diyoruz bir süre sonra. Benim içinde öyleydi. Hayat işte daha 19 olmadan hazırlandığım üniversite sınavından 2 hafta önce kanser olduğumu öğrendim. Bir anda hayatım tepetaklak oldu. Gördüğüm tedavi çok ağırdı, bacağımdaki ağrı beni eve mahkum etmişti. Tümör hem beni ağrılarla yaşamaya acı çekmeye alıştırırken aldığım 3 ağırlaştırılmış kemoterapiye de direniyordu, az derecede küçülüyordu. Damar tutunumlu bir tümör olduğu için ameliyatı ve bacağı kurtarmayı mümkün kılmıyordu.

Daha ağır dozu bünyemin kaldırıp kaldıramayacağının tartışıldığı o kemoterapiyi aldığım gün arkadaşlarım lys sınavında ter döküyordu bende onkoloji servisinde… Ve tüm bunlar hayatımda olurken üzülme lüksüm yoktu. Sağlam durmak zorundaydım. Durmuştum da. Etrafımdakilere moral veren ben oldum. Asla pes etmedim. Son aldığım iki ağır dozun tümörle savaşında yenilip tümörü beslediğini, tümörün büyümeye devam ettiğini öğrendiğimde bile umudum yitirmedim.

Ama yetmedi.. Tümör en ağır kemoterapiyle savaşıp onu yendiği için ve akciğere metastaz-sıçrama-yapıp ölümcül bir kansere dönüşmemesi için bacağım yarısı kesildi. Evet şimdi tertemiz olmuştum kanser yoktu vücudumda. Peki inancım? Onu narkozdan uyandığımda bacağımın yarısını göremediğimde yitirmiştim. İçime doğmuş gibi ameliyata giderken o sedyede ayaklarımı birbirine dokundurup durdum. Sanki o masadan kalktığımda bunu yapamayacağımı biliyormuş gibi.. Peki şimdi ne mi olacak? Ben hayatıma devam edeceğim. Kendime bir söz vermiştim. Tümör küçülse de büyümeye devam etse de beni asla güçsüz bırakmasına izin vermeyecektim. Vermedim, vermiyorum da. Gülüyorum, fır dönüyorum bu değeneklerle ve yaşamaya devam ediyorum. Hayatta güzel şeylerin beni de bulacağını biliyor ve buna inanmak istiyorum. Her şeye rağmen Hayat, yaşamak o kadar güzel ki!”

Kanser yüzünden eğitimine ara vermek zorunda kalsa da tedavi sürecindeyken üniversite sınavına hazırlandı. Sınava giren Neslican Tay, Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde eğitimine başladı.

Kanser hastalarına umut verdi

2 yıl önce kansere yakalanan Tay, tümor yüzünden sol bacağını kaybetti. Ayşe Arman’a verdiği röportajda “Bacağım yok ama yaşam sevincim var!” diyen Tay, sosyal medya adreslerinden hem kanserle mücadelesini anlattı hem de kanser hastalarına umut verdi.

4 kez kanserle mücadele eden Neslican Tay, 15 Eylül 2019’da hastanaye kaldırıldı. Yoğum bakıma alınan Tay için hastaneden şu açıklama geldi:

“Neslican Tay kızımız 6 Eylül 2019 tarihinde uzun süredir mücadele ettiği “yaygın tutulum yapmış malign mezenşimal tümör”e bağlı artmış olan semptomları nedeniyle hastanemize müracaat etmişti. Durumunun ağırlaşması üzerine 15 Eylül Cumartesi günü yoğun bakıma alınmıştı. Ancak süreç içerisinde gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle 20.09.2019 saat 21.20 de kendisini kaybettik. Allah’tan rahmet tüm sevenlerine sabırlar dileriz.”

Neslican Tay, 20 Eylül 2019’da hayatını kaybetti. 1 milyon takipçisine yaşam mücadelesini anlatan Tay’ın ınstagram adresi ‘neslicantay‘dır.

Kaynakça

https://www.haberturk.com
https://www.instagram.com/p/BXyLYD9B8Ic/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir